Plaatsbeschrijving

De plaatsbeschrijving vóór aanvang van bouwwerken:

Wanneer je gaat bouwen of renoveren juist naast een bestaand gebouw, laat je best vóór aanvang van de werken een plaatsbeschrijving opmaken van het aanpalende goed. Zo zal de eigenaar van het aanpalende goed je niet verantwoordelijk kunnen stellen voor reeds bestaande schade aan zijn gebouw.

Het is ook aan te raden om een plaatsbeschrijving op te maken van het openbaar domein zodat de lokale overheden je niet verantwoordelijk kunnen stellen voor reeds bestaande schade. Wij stellen vóór aanvang van de werken een gedetailleerde beschrijving op van de bestaande toestand, waarbij de bestaande gebreken (scheuren, barsten, vochtschade) vastgesteld worden d.m.v een beschrijving en een zeer uitgebreide fotoreeks. Alle partijen ontvangen deze plaatsbeschrijving via een aangetekend schrijven. De plaatsbeschrijving dient te worden uitgevoerd vóór aanvang van de werken en kan, indien noodzakelijk, na elke fase van het bouwproject opnieuw uitgevoerd worden.

Ook voor de plaatsbeschrijving van verschillende wooneenheden, grote gebouwen of studentenkamers kan je bij ons terecht.

Kunnen wij u helpen?